Συχνές Ερωτήσεις

Τι σημαίνει ενεργειακή θεραπεία;


Είμαστε φτιαγμένοι από ενέργεια και πληροφορία. Τα πάντα στο σώμα μας αποτελούνται από σωματίδια που δονούνται συνεχώς. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι μια ολιστική πρακτική που ασχολείται με την ενέργεια του σώματος και με το πώς, μεταβάλλοντας την ενέργεια του σώματος, αυτό ανακτά την ικανότητα αυτο-ίασής του. Η ενέργεια είναι η βασική υποδομή του σώματος. Δεν είναι το σώμα αυτό που δημιουργεί το ενεργειακό σύστημα, είναι το ενεργειακό σύστημα αυτό που δημιουργεί το σώμα. Το ενεργειακό πεδίο είναι ένα ευφυές σύστημα που ρυθμίζει την υγεία και τη θεραπεία. Η υγεία (ή η δυσαρμονία) του ενεργειακού συστήματος αντικατοπτρίζεται στην υγεία του νου, του σώματος και του πνεύματος. Το ενεργειακό πεδίο του σώματος, αν και αόρατο στο μάτι, γίνεται αισθητό από τον εκπαιδευμένο θεραπευτή και του δίνει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση του σώματος σε όλα τα επίπεδα (φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό).
Πώς γίνεται η ενεργειακή θεραπεία;


Ο θεραπευτής μεταδίδει ενέργεια στον θεραπευόμενο, είτε με ένα ελαφρό άγγιγμα, ή και από απόσταση. Όπως γνωρίζουμε από τη φυσική, η ενέργεια μεταδίδεται ταχύτατα δια μέσω του χώρου (ας σκεφτούμε τα κύματα του ραδιοφώνου). Ανάλογα με την θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιείται, αξιοποιούμε διάφορες ενεργειακές συχνότητες, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να "τραφεί" ενεργειακά και να ξεμπλοκάρει σημεία όπου η ενέργεια έχει συσσωρευτεί υπερβολικά.
Τι ακριβώς κάνει η ενέργεια στο σώμα;


Η ενέργεια λειτουργεί όπως ο αέρας που αναπνέουμε. Είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Το ενεργειακό πεδίο μέσα και γύρω από το σώμα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και αλλαγή, απορροφώντας και εκλύοντας ενέργεια, αλλά και ανατανακλώντας την αντίδρασή μας στο περιβάλλον και σε όσα βιώνουμε. Το σώμα χρησιμοποιεί πολλές μορφές ενέργειας για να λειτουργήσει: θερμική ενέργεια για να τραφεί και να διατηρήσει σταθερή θερμοκρασία, κινητική ενέργεια για να κινηθεί, ηλεκτρική ενέργεια για την μετάδοση ερεθισμάτων μέσω του νευρικού συστήματος. Κάθε λειτουργία απαιτεί και καταναλώνει ενέργεια. Ενώ οι ενεργειακές λειτουργίες του φυσικού σώματος είναι πολύ καλά κατανοητές από την ιατρική επιστήμη, τα νερά θολώνουν όταν πρόκειται για τις ενεργειακές επιδράσεις των σκέψεων και των συναισθημάτων. Εδώ είναι που η ενεργειακή θεραπευτική μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αντιμετωπίζοντας τον οργανισμό ολιστικά, η ενεργειακή θεραπευτική "καθαρίζει" την ενέργεια που επιβαρύνει ένα άτομο σαν αποτέλεσμα όλων των λειτουργιών του: φυσική, συναισθηματική και νοητική.
Πώς ξέρουμε ότι το σώμα μας αποτελείται από ενέργεια;


Είναι ευρέως γνωστό πως ο κόσμος της κβαντικής φυσικής αποτελεί πρόκληση, γιατί καταρρίπτει όλες τις παραδοχές που κάνουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο που ζούμε. Μας λέει πως ο φυσικός, υλικός κόσμος δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ενέργεια η οποία δονείται συνεχώς σε διάφορες συχνότητες. Αυτό έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη από γνωστούς επιστήμονες που έχουν βραβευθεί με Νόμπελ για τις ανακαλύψεις τους, όπως ο Μπορ, ο Χάιζενμπεργκ, ο Πλανκ, ο Χιγκς και πολλοί άλλοι. Η κβαντική φυσική ανακάλυψε πως τα άτομα αποτελούνται από δίνες ενέργειας που περιστρέφονται συνεχώς, με το καθένα να εκπέμπει τη δική του ενεργειακή υπογραφή. Αν θέλουμε λοιπόν πραγματικά να καταλάβουμε τον εαυτό μας, θα πρέπει να τον δούμε ως ένα σύμπλεγμα ενέργειας με ξεχωριστή δόνηση.
Τι εννοούμε με τον όρο κβαντική θεραπεία;


Η Κβαντική θεραπεία αντλεί γνώση από την κβαντική φυσική και τις νέες επιστήμες της δύσης όπως τη νευροβιολογία και την επιγενετική, αλλά και από τις παραδοσιακές θεραπείες και τη φιλοσοφία της Ανατολής. Για να την κατανοήσουμε χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή, το σώμα, την υγεία και την ασθένεια. Το σώμα δεν είναι ένα σύνολο οργάνων που πρέπει να θεραπευτούν ξεχωριστά το καθένα, έτσι όπως συνηθίζεται στην κλασική ιατρική. Το σώμα ρυθμίζεται και ελέγχεται από ένα ενεργειακό πεδίο, το οποίο αποτελείται από δισεκατομμύρια σωματίδια φωτός που δονούνται και ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες μεταξύ τους. Είναι σαν ένα μικροσκοπικό σύμπαν όπου νους και ύλη είναι ένα.

Κατά συνέπεια, η υγεία μας δεν εξαρτάται από την βιοχημική ανταλλαγή των κυττάρων μας, αλλά από τις πληροφορίες που ανταλλάσσουν. Η προέλευση της ασθένειας δεν είναι πρόβλημα βιολογίας, αλλά κακής πληροφορίας. Οι πληροφορίες μπλοκάρονται από πολλούς παράγοντες, φυσικούς και συναισθηματικούς. Για παράδειγμα, κακή διατροφή, κάπνισμα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, αλλά και συναισθήματα φόβου, άγχους, έντασης, όλα συνεισφέρουν στην διατάραξη του πεδίου πληροφοριών του σώματος.

Η κβαντική θεραπεία επαναφέρει τις πληροφορίες που χρειάζονται τα κύτταρα, αλλάζοντας τη δόνηση του σώματος. Τα δονητικά κύματα που μεταδίδονται στο σώμα επιδρούν στο κβαντικό επίπεδο των κυττάρων και αυτή η αλλαγή μεταδίδεται μετά στους ιστούς και σε όλο το σώμα. Έτσι ο οργανισμός επανέρχεται σε ισορροπία και είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί.
Πώς μεταδίδεται η θεραπεία από απόσταση;


Αν σκεφτούμε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, θα συνειδητοποιήσουμε ότι και τα δύο μεταδίδουν ενεργειακά κύματα από τεράστιες αποστάσεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μεταδώσουμε θεραπευτική ενέργεια οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο αποδέκτης. Το σώμα μας είναι ένας ισχυρός δέκτης ενέργειας, εφόσον χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει ζωή. Δεχόμαστε συνεχώς ενέργεια από τη γη, από τον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα, κοκ. Ο θεραπευτής έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ενέργεια υψηλών συχνοτήτων και αυτή να παραληφθεί από το σώμα του θεραπευόμενου. Η διαχείρηση αυτής της ενέργειας γίνεται από τον οργανισμό του αποδέκτη. Το ενεργειακό σας πεδίο λαμβάνει όση ενέργεια μπορεί και θέλει και με αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να βελτιωθεί η κατάστασή σας.
Ποιός είναι ο ρόλος του θεραπευτή;


Ο θεραπευτής είναι ένας καταλύτης αλλαγής. Είναι εκπαιδευμένος να συνδέεται με την ενέργεια του κβαντικού πεδίου και να την μεταδίδει στον θεραπευόμενο είτε με ελαφριά επαφή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, ή και εξ αποστάσεως. Ο θεραπευτής στην ουσία διευκολύνει τη διαδικασία αλλαγής που ο θεραπευόμενος έχει αποφασίσει να κάνει. Όλες οι αλλαγές γίνονται από εσάς τους ίδιους. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σας αλλάξει, ούτε εσείς μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους. Ο βαθμός της αλλαγής που επιτυγχάνεται εξαρτάται από το πόσο αντιλαμβάνεστε τη δική σας συμμετοχή στη διαδικασία αυτή. Η δονητική θεραπεία δεν είναι ένα χάπι που μπορείτε να πάρετε παθητικά, μια ή δύο φορές τη μέρα για δέκα μέρες. Είναι μια ολιστική αναδόμηση του τρόπου που σκέφτεστε, ενεργείτε, αποφασίζετε και αντιδράτε στις καταστάσεις της ζωής σας. Είστε έτοιμοι να αλλάξετε;

Χρήσιμες Πληροφορίες