Πώς εξηγείται επιστημονικά η ενεργειακή θεραπεία

 

Απόσπασμα συνέντευξης του Δρ. Μπρους Λίπτον στην συγγραφέα Μέριλ Λάνταου, που δημοσιεύτηκε στο www.huffingtonpost.com

O Δρ. Μπρους Λίπτον (Bruce Lipton) είναι συγγραφέας πολλών γνωστών βιβλίων όπως «Η Βιολογία της Πεποίθησης», είναι διακεκριμένος βιολόγος και έχει εργασθεί ως καθηγητής στο National Institutes of Health του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν.

 

 

Ε: Είναι δυνατόν να εξηγήσουμε επιστημονικά την ενεργειακή θεραπεία;

Bruce Lipton: Απολύτως. Στην κβαντική φυσική υπάρχει η έννοια της «διεμπλοκής», η οποία συμβαίνει όταν μια πηγή ενέργειας συσχετίζεται με μία άλλη, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνει η μια στην άλλη. Αυτή η παρέμβαση μπορεί να είναι θετική και αρμονική, όπως συμβαίνει στην ενεργειακή θεραπεία, ή μπορεί να είναι αρνητική.

Ο φυσικός Amit Goswami δημοσίευσε ένα άρθρο σε ένα περιοδικό φυσικής, όπου έδειξε ότι η διεμπλοκή επηρεάζει τους ανθρώπους. Έβαλε δύο άτομα να διαλογιστούν μαζί και μετά τους χώρισε σε ξεχωριστές αίθουσες όπου δεν μπορούσαν να δουν ή να ακούσουν ό ένας τον άλλον. Όταν το ένα άτομο δεχόταν μια λάμψη φωτός στο μάτι του, ενεργοποιούσε μια συγκεκριμένη συχνότητα στον εγκέφαλό του. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι, την ίδια στιγμή, ο εγκέφαλος του άλλου ατόμου ενεργοποιούνταν επίσης, παρόλο που αυτός δεν δεχόταν τη φωτεινή λάμψη. Αυτό απέδειξε αυτό που γνωρίζαμε ενστικτωδώς, ότι η ενέργεια των ανθρώπων μάς επηρεάζει.

 

Ε: Υπάρχουν άλλα παραδείγματα διεμπλοκής;

Bruce Lipton: Βεβαίως. Αν έχετε ρολόγια με εκκρεμές σε ένα τοίχο και τα ξεκινήσετε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, μετά από λίγο διάστημα, όλα τα εκκρεμή θα συγχρονιστούν. Το ίδιο συμβαίνει με κύτταρα της καρδιάς μέσα σε ένα τρυβλίο Πέτρι (ένα ρηχό γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών): αρχίζουν να κτυπούν με τον ίδιο ρυθμό, παρόλο που δεν βρίσκονται σε επαφή.

 

 

Ε: Οπότε τι ακριβώς συμβαίνει σε μια συνεδρία ενεργειακής θεραπείας;

Bruce Lipton: Η έρευνα του Γκοσουάμι έδειξε ότι όταν υπάρχει διεμπλοκή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, ο ένας θα ταυτιστεί με την ενέργεια του άλλου. Όταν το ένα από τα άτομα είναι ένας θεραπευτής, του οποίου τα κύτταρα δονούνται σε υψηλότερη συχνότητα, τα κύτταρα του θεραπευόμενου θα συντονιστούν και η ενέργειά τους θα αποκτήσει την υψηλότερη συχνότητα. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: «θεραπευτή θεράπευσε τον εαυτό σου». Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που όμως λίγοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει: η ενέργεια του θεραπευτή πρέπει να είναι υψηλότερης συχνότητας, αν πρόκειται να επηρεάσει, δηλαδή να συμπαρασύρει την ενέργεια του θεραπευόμενου.

 

Ε: Τι κάνει την ενέργεια ενός ατόμου να είναι χαμηλή;

Bruce Lipton: Εδώ μας επηρεάζει το περιβάλλον. Και με αυτό εννοώ τη διατροφή, την άσκηση, το άγχος, αλλά και το κατά πόσο κάποιος είναι αισιόδοξος ή όχι. Καθένα από τα κύτταρά μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και το πρωταρχικό στοιχείο που τα επηρεάζει είναι το αίμα μας. Αν, ανοίγοντας τα μάτια μου το πρωί, αντικρίζω την όμορφη σύντροφό μου, η αντίληψή μου δημιουργεί την έκκριση ορμονών όπως η οξυτοκίνη, η ντοπαμίνη και αυξητικές ορμόνες, οι οποίες συνεισφέρουν στην αύξηση και την υγεία των κυττάρων μου. Αλλά αν δω μια άγρια τίγρη, θα αρχίσω να εκκρίνω ορμόνες του στρες – κορτιζόλη, ισταμίνη, νορεπινεφρίνη. Αυτά τα χημικά βάζουν τα κύτταρα σε κατάσταση αυτοπροστασίας. Δεν χρειάζεται καν να δω κάτι που με τρομάζει. Αν είμαι αγχωμένος ή φοβισμένος, το αίμα μου θα γεμίσει με αυτά τα βλαβερά χημικά. Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι σκέψεις τους είναι πιο πρωταρχικές από τα γονίδιά τους, γιατί το περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται από τις σκέψεις μας, ελέγχει τα γονίδια.

 

Ε: Οπότε αν θέλουμε να έχουμε μόνιμη θεραπεία πρέπει να αλλάξουμε το περιβάλλον και τις σκέψεις μας;

Bruce Lipton: Ναι. Αν το περιβάλλον σας συνεχώς σάς αποστραγγίζει από ενέργεια, είναι σαν να έχετε ένα τρύπιο τραπεζικό λογαριασμό από όπου τα χρήματα που καταθέτετε συνεχώς χάνονται. Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της ενεργειακής θεραπείας, θα πρέπει να αλλάξετε το περιβάλλον σας και τις αρνητικές σας πεποιθήσεις.

 

 

Ε: Οι προσδοκίες του ατόμου σχετικά με τη θεραπεία παίζουν κάποιο ρόλο;

Bruce Lipton: Φυσικά. Τα κύτταρά σας δεν βλέπουν το περιβάλλον άμεσα. Δέχονται σαν αλήθεια αυτό που το μυαλό σας τους λέει. Γι’ αυτό και το φαινόμενο «πλασέμπο» παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σε κάθε μορφή θεραπείας. Αν το μυαλό θεωρεί πως μια θεραπεία θα έχει αποτέλεσμα, θα στείλει θεραπευτικά χημικά μέσα στο αίμα για να διευκολύνει τη θεραπεία. Και το αντίθετο είναι εξίσου σημαντικό: αν το μυαλό μας θεωρεί πως η θεραπεία θα αποτύχει, πράγματι αποτυγχάνει. Αυτό ονομάζεται φαινόμενο «νοσέμπο».

 

Ε: Τι έχετε να πείτε για τη θεραπεία από απόσταση; Αυτή είναι μια δυσνόητη ιδέα για τους περισσότερους ανθρώπους .

Bruce Lipton: Είναι περίεργο, αλλά δουλεύει, γιατί η ενέργεια δεν περιορίζεται από τις διαστάσεις του χώρου.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now