Η κβαντική φυσική εξηγεί την ενεργειακή θεραπεία – Μέρος 2

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει απλοποιημένες πληροφορίες που μας βοηθούν να συλλάβουμε κάποιες από τις εξελίξεις της κβαντικής φυσικής και τον τρόπο που αυτές επιτρέπουν την θεραπεία μέσω της ενέργειας.

 

 

 

 

Είμαστε μέρος μιας θάλασσας από ενέργεια – ένα απέραντο κβαντικό πεδίο. Το κάθετι είναι συνδεδεμένο με κάθετι άλλο, μέσω ενός αόρατου ιστού. Ο Άινσταϊν είχε πει πως «το πεδίο είναι το μόνο πράγμα που κυβερνά το σωματίδιο» και πως «το πεδίο είναι η μοναδική πραγματικότητα».

 

Η κβαντική ανταλλαγή στο ανθρώπινο σώμα

 

Οι άνθρωποι είναι και αυτοί «πακέτα» κβαντικής ενέργειας και ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες μέσα στο σύστημά τους αλλά και με τον απέραντο ωκεανό ενέργειας που βρίσκεται γύρω τους. Η άποψη ότι το σώμα είναι μια μηχανή, η οποία ελέγχεται από το DNA και από χημικές αντιδράσεις και που έχει σαν κεντρική μονάδα ελέγχου τον εγκέφαλο, είναι ξεπερασμένη. Δεν μπορεί να εξηγήσει πώς γίνονται εκατομμύρια διαβιβάσεις μέσα στο σώμα με τόση ταχύτητα. Το σώμα είναι αποκεντρωμένο. Η συνείδησή μας δεν βρίσκεται μόνο στον εγκέφαλο, αλλά σε όλο το σώμα και αυτό εξηγεί πώς τα κύτταρα μιλάνε μεταξύ τους. Μόνο η θεωρία των (κβαντικών) πεδίων μπορεί να εξηγήσει τον εκπληκτικό και άμεσο συντονισμό του ανθώπινου σώματος. Η επικοινωνία ανάμεσα στα κύτταρα, ο έλεγχος του DNA, η διαδικασία της σκέψης, οι συναισθηματικές και νοητικές διεργασίες, όλες λειτουργούν μέσω ανταλλαγής πληροφοριών στο κβαντικό επίπεδο.

 

Το σώμα και τα συστατικά του, όπως τα κύτταρα και οι νευρώνες, εκπέμπουν ασθενή ακτινοβολία. Ο Fritz-Albert Popp απέδειξε πως όλα τα έμβια όντα εκπέμπουν φως με τη μορφή των βιοφωτονίων. Αυτή είναι η βάση όλων των βιολογικών διεργασιών. Υπάρχουν ιστοί φωτός μέσα στο σώμα μας, γύρω από κάθε όργανο και εκπέμπουμε φως. Αυτές οι δομές φωτός δημιουργούν ένα σύστημα ελέγχου πέρα από το μοριακό σύστημα.

 

Το σώμα βρίσκεται στο κέντρο ενός ενεργειακού πεδίου που αποτελείται από στάσιμα, δομημένα και οργανωμένα κύματα scalar (βαθμωτά), που περιέχουν πληροφορίες. Η καρδιά φαίνεται πως είναι ο μαέστρος αυτής της ορχήστρας. Εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά σήματα στο σώμα και συγχρονίζει το ρυθμό των υπολοίπων οργάνων. Ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα ακολουθούν την καρδιά. Οι παλμοί της καρδιάς είναι κύματα πίεσης προς τον εγκέφαλο, που συγχρονίζουν τους νευρώνες. Σε πειράματα κατά τα οποία έδειχναν σε ανθρώπους εικόνες με ευχάριστα ή δυσάρεστα θέματα, έδειξαν ότι η καρδιά λαμβάνει τις πληροφορίες πριν από τον εγκέφαλο. Το σώμα στην πραγματικότητα αντιδρούσε πρώτο, πριν ακόμα να δείξουν την εικόνα στο άτομο και η καρδιά ανταποκρινόταν πρώτη.

 

 

Υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών η οποία λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σώματος. Τα πεδία πληροφοριών διατηρούν την τάξη. Κάθε κύτταρο γνωρίζει τι κάνουν τα υπόλοιπα κύτταρα. Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιες από τις πληροφορίες να έχουν την έδρα τους έξω από το ανθρώπινο σώμα. Σε διάφορα πειράματα με ζώα, έχει αποδειχθεί ότι η μνήμη δεν βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον εγκέφαλο. Είναι μοιρασμένη σε διαφορετικές τοποθεσίες και έχουμε πρόσβαση σ’ αυτήν μέσω του κβαντικού πεδίου. Και πάλι βλέπουμε ότι υπάρχει αλληλεπίδραση αναμεσα σ’ εμάς και στο πεδίο ανά πάσα στιγμή.

 

Το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα ανταλάσσει πληροφορίες με ένα κβαντικό πεδίο έξω από αυτό, εγείρει πολλές ερωτήσεις: τι πληροφορίες και γνώση μπορούμε να προσπελάσουμε, πού εδρεύει η συνείδηση - μέσα μας ή κάπου εκεί έξω; Μέχρι πού εκτείνεται το σώμα μας; Μπορούμε να συνδεθούμε με το πεδίο και να ελέγξουμε την υγεία μας, ή και να θεραπεύσουμε άλλους;  Και, φυσικά, καταργεί την ιδέα ότι κάθε ζωντανός οργανισμός είναι ξεχωριστός εφόσον φαίνεται πως είμαστε από τη φύση μας συνδεδεμένοι – ένα γεγονός που πολλές αυτόχθονες κουλτούρες και παραδόσεις της Ανατολής δεν έχουν ξεχάσει ποτέ, ακόμα κι αν εμείς στο δυτικό κόσμο το ξεχάσαμε.

 

Η δύναμη της συνείδησης

 

Τα ευρήματα της κβαντικής φυσικής υπονοούν ότι η δική μας παρατήρηση, η ανθρώπινη συνείδηση, είναι το κλειδί ώστε η υποατομική ροή να σταθεροποιηθεί σε κάτι το συγκεκριμένο. Το φαινόμενο του παρατηρητή μας δείχνει πως ένα ηλεκτρόνιο κατασταλάζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και εγκαταλείπει όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες μόνο όταν παρατηρηθεί, όταν επηρεαστεί από την ανθρώπινη συνείδηση. Μια πιθανή ερμηνεία αυτού του φαινομένου σε μεγάλη κλίμακα, θα ήταν ότι ο υλικός κόσμος υπάρχει σε συγκεκριμένη κατάσταση μόνο όταν είμαστε μέρος του. Ή, πως διαφορετικές εκδοχές του κόσμου είναι εφικτές, ακόμα και παράλληλα σύμπαντα. Η συνείδηση συγκεκριμενοποιεί, δημιουργεί τάξη και η τάξη δημιουργεί τον κόσμο.

 

 

Μια λογική ερώτηση που έχει διερευνηθεί είναι εάν εμείς, με τη συνείδησή μας και τη σύνδεσή μας με το κβαντικό πεδίο, μπορούμε να επηρεάσουμε ένα γεγονός ή ένα αποτέλεσμα. Επίσης, αν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό των άλλων ή να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε τοποθεσίες μακριά από εμάς. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα φαίνεται να είναι ναι. Έχουν πραγματοποιηθεί επιστημονικά πειράματα όπου τόσο άτομα με διαισθητικές ικανότητες όσο και απλοί άνθρωποι έχουν κληθεί να συγκεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που ήθελαν να επιτύχουν από μια τυχαία διαδικασία που παράγεται από έναν υπολογιστή, όπως το να έρθει κορώνα ή γράμματα. Τεράστιες ποσότητες τέτοιων δεδομένων έχουν αναλυθεί εδώ και πολλά χρόνια και υποστηρίζουν με στατιστική βεβαιότητα, ότι οι εξεταζόμενοι ήταν σαφώς σε θέση να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του υπολογιστή μέσω της θέλησής τους ή της εστιασμένης πρόθεσης.

 

Σημαντική έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί από τη CIA, όπου άτομα με διαισθητικές ικανότητες έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στην περιγραφή γεωγραφικών τοποθεσιών, έχοντας μόνο πληροφορίες σχετικά με τις συντεταγμένες της τοποθεσίας, κάτι που θεωρήθηκε χρήσιμο για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με στρατιωτικές τοποθεσίες στην περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Σε άλλες δοκιμές, ένας διαισθητικός ήταν σε θέση να «συνδεθεί» με ένα άλλο πρόσωπο που είχε αποσταλεί σε μια άγνωστη τοποθεσία, και ήταν σε θέση να την περιγράψει με μεγάλη λεπτομέρεια, ακόμα και χαρακτηριστικά της τοποθεσίας που βρίσκονταν εκεί στο παρελθόν, αλλά δεν υπήρχαν πια. Τα πειράματα δείχνουν ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την ικανότητα, παρόλο που ορισμένοι άνθρωποι φαίνονται πιο επιδέξιοι στην αξιοποίηση των πληροφοριών από το κβαντικό πεδίο. Τα ανθρώπινα όντα φαίνεται να έχουν μια λανθάνουσα δυνατότητα να βλέπουν πέρα από τον περιορισμό της απόστασης και του χρόνου. Γιατί να αμφιβάλλουμε για αυτή μας την ικανότητα; Αν τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να αλληλεπιδρούν δια μέσω του χώρου και του χρόνου, γιατί όχι και οι άνθρωποι, εφόσον αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια;

 

Συμπεράσματα για τη Θεραπεία

 

"Το (κβαντικό) πεδίο είναι η δύναμη και όχι τα μικρόβια ή τα γονίδια, που τελικά καθορίζει αν θα είμαστε υγιείς ή άρρωστοι και είναι η δύναμη με την οποία πρέπει να συνδεθούμε για να θεραπεύσουμε." -- Lynne McTaggart.

 

Όλη αυτή η "νέα" γνώση φυσικά επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την υγεία και την ιατρική και τον ρόλο της συνείδησης στη θεραπεία. Η επικοινωνία μέσα στον κόσμο δεν συμβαίνει στο ορατό πεδίο του Νεύτωνα, αλλά στον υποατομικό κόσμο του Werner Heisenberg. Το σύμπαν έχει ένα κοινό υπόβαθρο που είναι ουσιαστικά ένα μέσο καταγραφής των πάντων, παρέχοντας ένα μέσο για επικοινωνία ανάμεσα σε κάθε τι που υπάρχει. Τα κύτταρα και το DNA επικοινωνούν μέσω συχνοτήτων και ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί παλλόμενα κύματα για να αντιλαμβάνεται και να καταγράφει τον κόσμο. 

 

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας μας βρίσκονται στο πεδίο. Όταν μπορούμε να αλλάξουμε τις πληροφορίες, δηλαδή να διορθώσουμε την παραμόρφωση των πληροφοριών στο ενεργειακό μας πεδίο, τότε μπορούμε να επηρεάσουμε και την υγεία μας. Δεδομένου ότι οι πληροφορίες και η ενέργεια μεταφέρονται μέσω του κβαντικού πεδίου και όλα συνδέονται, μπορούμε να θεραπεύσουμε και από απόσταση. Η συνείδηση των ανθρώπινων όντων έχει απίστευτες δυνάμεις. Η πρόθεση έχει τεράστια δυνατότητα να επηρεάσει το προσωπικό μας πληροφοριακό σύστημα. Μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και να θεραπεύσουμε τον κόσμο - στην πραγματικότητα να τον κάνουμε όπως θέλουμε να είναι.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now