Η κβαντική φυσική εξηγεί την ενεργειακή θεραπεία – Μέρος 1

Η κβαντική φυσική έχει ταράξει τα νερά της επιστημονικής σκηνής και έχει δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει από την αρχαιότητα, και που μέχρι τώρα η επιστήμη τις θεωρούσε σαχλαμάρες. Οι νέες πληροφορίες έχουν διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας, συνδυάζοντας την Ανατολή με τη Δύση και την επιστήμη με την πνευματικότητα. Πάνω απ΄όλα, μάς έχει κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε έμβιο oν είναι συνδεδεμένο με όλα τα υπόλοιπα, και πως υπάρχει αλληλεξάρτηση ανάμεσα σε όλους και τον πλανήτη μας.

 

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει απλοποιημένες πληροφορίες που μας βοηθούν να συλλάβουμε κάποιες από τις εξελίξεις της κβαντικής φυσικής και τον τρόπο που αυτές επιτρέπουν την θεραπεία μέσω της ενέργειας.

 

 

Οι σημαντικές ανακαλύψεις που άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μας.

 

​​Για περισσότερα από 300 χρόνια, η φυσική και η βιολογία διέπονταν από τις θεωρίες του Νεύτωνα. Ο κόσμος αποτελούνταν από ξεχωριστά και αυτόνομα στοιχεία, διαχωρισμένα το ένα από το άλλο. Η ύλη βρισκόταν μέσα σε ένα τρισδιάστατο χώρο και χρόνο και κινούνταν σύμφωνα με συγκεκριμένους νόμους, ενώ η ταχύτητά της δεν ήταν δυνατόν να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός. Το σύμπαν έμοιαζε με μια μηχανή και όσα συνέβαιναν μέσα σε αυτό ήταν προβλέψιμα και μπορούσαν να περιγραφούν με μαθηματικές εξισώσεις.

 

Αυτός ο τρόπος σκέψης άρχισε να αλλάζει στις αρχές του 20ου αιώνα. Επιστήμονες όπως ο Πλανκ και ο Μπορ έκαναν πειράματα για να εξηγήσουν ορισμένες ιδιότητες του φωτός. Έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν πως το φως συμπεριφέρεται όπως ένα σωματίδιο με συγκεκριμένο ποσό ενέργειας. Αυτά τα σωματίδια ονομάστηκαν φωτόνια. Μέχρι τότε, οι επιστήμονες περιέγραφαν το φως μόνο σαν κύμα. Σαν αποτέλεσμα των πειραμάτων, κατέληξαν πως το φως είχε διπλή ιδιότητα: και σωματίδιο και κύμα. Μερικά χρόνια αργότερα, ανακαλύφθηκε πως και τα ηλεκτρόνια είχαν αυτή την διπλή ιδιότητα και πως είχαν συγκεκριμένες συχνότητες, ακριβώς όπως και το φως. Επομένως, όλα τα σωματίδια μπορούν να συμπεριφέρονται σαν κύματα (ενέργεια) και τα κύματα σαν σωματίδια (ύλη).

 

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις συνεχίστηκαν και φάνηκε πως ο κόσμος είναι ένα μέρος με ασταμάτητη κίνηση, όπου τίποτα δεν είναι μόνιμο ή σίγουρο. Και αυτό γιατί τα σωματίδια μπορούσαν να εμφανιστούν σε διάφορες τυχαίες τοποθεσίες βάσει πιθανοτήτων. Πριν κανείς να μετρήσει τα χαρακτηριστικά (θέση και ταχύτητα) του σωματιδίου, αυτά παραμένουν «ρευστά».  Αυτό ονομάστηκε από τον Χάιζενμπεργκ «αρχή της απροσδιοριστίας».  Όταν γίνει μια μέτρηση, το σωματίδιο «επιλέγει» μια συγκεκριμένη θέση, εγκαταλείποντας όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες. Το γεγονός πως η συνειδητή μέτρηση κάποιου σωματιδίου αποφασίζει τα χαρακτηριστικά του, ονομάζεται το «φαινόμενο του παρατηρητή».

 

Το 1935, έγινε μια ακόμα περίεργη ανακάλυψη. Η «κβαντική διεμπλοκή» είναι το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο δύο σωματίδια αλληλεπιδρούν όταν βρεθούν κοντά το ένα με το άλλο και οι ιδιότητές τους ταυτίζονται. Αν μετά χωρίσουμε αυτά τα δύο σωματίδια και τα απομακρύνουμε, όσο και μεγάλη να είναι η απόσταση μεταξύ τους, η διεμπλοκή συνεχίζεται. Αν επιδράσουμε με συγκεκριμένο τρόπο στο ένα, παρατηρούμε ταυτόχρονα ακριβώς την ίδια αντίδραση και στο άλλο. Επομένως η παρατήρηση του ενός σωματιδίου, επηρεάζει την κατάσταση και του άλλου, όσο μακρυά και αν βρίσκεται.

 

 Έτσι προέκυψε το συμπέρασμα πως η ύλη δεν μπορούσε πια να θεωρηθεί σαν κάτι το ξεχωριστό και αυτόνομο. Τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο μέσα από τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσά τους, ενώ δεν είναι εφικτό να μετρηθούν μεμονωμένα.

 

Οι εξισώσεις της κβαντικής φυσικής αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτού που ονομάστηκε «κβαντικό κενό» ή «μηδενικό σημείο» (Zero Point Field) – ένα ωκεανό από μικροσκοπικές δονήσεις στο χώρο ανάμεσα στα αντικείμενα. Το σύμπαν μας, το οποίο μοιάζει να αποτελείται από ένα σκοτεινό κενό, είναι στην πραγματικότητα η σκηνή όπου διαδραματίζεται ένας ενεργειακός χορός ανάμεσα στα υποατομικά σωματίδια, τα οποία εμφανίζονται και εξαφανίζονται συνεχώς. Η αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ και η διάσημη εξίσωση του Αϊνστάιν, E=mc2, που συνδέει την ύλη με την ενέργεια, έχουν δείξει ότι όλα τα υποατομικά σωματίδια αλληλεπιδρούν ανταλλάσσοντας ενέργεια μέσω «εικονικών» σωματιδίων που φαίνεται να εμφανίζονται από το πουθενά. Αυτή η συνεχής παρασκηνιακή δραστηριότητα λαμβάνει χώρα ακόμα και στη θερμοκρασία του απόλυτου μηδέν, την χαμηλότερη δηλαδή ενεργειακή κατάσταση, και από αυτό προήλθε ο όρος «μηδενικό σημείο» (Zero Point Field).

 

Είναι φανερό πως είμαστε μέρος μιας θάλασσας από ενέργεια – ένα απέραντο κβαντικό πεδίο. Το καθετί είναι συνδεδεμένο με καθετί άλλο, μέσω ενός αόρατου ιστού. Ο Αϊνστάιν είχε πει πως «το πεδίο είναι το μόνο πράγμα που κυβερνά το σωματίδιο» και πως «το πεδίο είναι η μοναδική πραγματικότητα».

 

Διαβάστε το 2ο Μέρος 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now