Η Δύναμη των Σκέψεων

 “ Ένα σημαντικό εύρος ερευνών σχετικά με τη φύση της συνειδητότητας, οι οποίες έγιναν σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως επί τριάντα έτη, έδειξαν πως οι ανθρώπινες σκέψεις είναι ικανές να επηρεάσουν τα πάντα, από τις απλούστερες μηχανές μέχρι τους πιο σύνθετους ζωντανούς οργανισμούς. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως οι ανθρώπινες σκέψεις και προθέσεις είναι ένα πραγματικό «υλικό κάτι τι» που έχει την εκπληκτική δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Κάθε σκέψη που κάνουμε είναι μια απτή ενέργεια που έχει τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Μια σκέψη δεν είναι απλώς ένα «πράγμα» – μια σκέψη είναι ένα πράγμα που επηρεάζει και άλλα πράγματα.” – Lynne McTaggart (The Intention Experiment: Using Your Thoughts to Change Your Life and the World)

 

Οι σκέψεις αλλάζουν τον εγκέφαλο

Κάθε στιγμή το σώμα μας αντιδρά στις σκέψεις που περνάνε από το νου μας. Έρευνες έχουν αποδείξει κατ’επανάληψη ότι κάνοντας απλώς μια σκέψη, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει νευροδιαβιβαστές, χημικούς αγγελιαφόρους, που επιτρέπουν την επικοινωνία με το νευρικό σύστημα. Κάθε σκέψη είναι ικανή να δημιουργήσει νευροχημικές αλλαγές, άλλοτε παροδικές και άλλοτε μόνιμες. Καθώς μια σκέψη μεταφέρεται δια μέσω του εγκεφάλου, διάφοροι νευρώνες πυροδοτούνται μαζί, αναλόγως με την πληροφορία. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται κάποιες περιοχές του εγκεφάλου, νέες συνδέσεις νευρώνων σχηματίζονται και η περιοχή μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος. Ο εγκέφαλός μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που του θέτουμε σύμφωνα με τη χρήση που κάνουμε. Αυτό έχει παρατηρηθεί σε άτομα που εξασκούν δραστηριότητες ή επαγγέλματα που απαιτούν συγκεκριμένες ικανότητες.

 

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε επίγνωση των συνειδητών μας σκέψεων αλλά όχι των υποσυνείδητων πεποιθήσεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν καν την επιρροή του υποσυνείδητου, παρόλο που αυτό είναι χιλιάδες φορές δυνατότερο από το συνειδητό και ελέγχει το 90-95% της ζωής μας μέσα από υποσυνείδητους προγραμματισμούς. Μπορεί να πιστεύουμε ότι ελέγχουμε τη ζωή μας, αλλά στην πραγματικότητα το υποσυνείδητο αναλαμβάνει τον έλεγχο και, πολλές φορές, σαμποτάρει τις συνειδητές αποφάσεις.

 

Η νέα επιστήμη που ονομάζεται επιγενετική, υπόσχεται πως ο κάθε άνθρωπος έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει όλη τη δύναμη που κρύβεται μέσα του και να επιτύχει πολύ υψηλούς στόχους, όπως το να θεραπεύει το σώμα του και να ζει με γαλήνη.

 

Οι σκέψεις προγραμματίζουν τα κύτταρα

Μια σκέψη είναι ένα ηλεκτροχημικό συμβάν μέσα στα νευρικά κύτταρα, το οποίο δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση φυσικών αλλαγών. Κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα έχει πολλές χιλιάδες υποδοχείς. Ο κάθε υποδοχέας συνδέεται με μια συγκεκριμένη πρωτεῒνη (πεπτίδιο). Κάθε συναίσθημα όπως θυμός, φόβος, θλίψη, χαρά, νευρικότητα εκκρίνει τα δικά του ξεχωριστά πεπτίδια. Αυτά μεταφέρονται μέσα στο σώμα και συνδέονται με τους αντίστοιχους υποδοχείς των κυττάρων. Αυτό αλλάζει τη δομή του κυττάρου και μάλιστα, αν αυτό συνεχιστεί επί μακρό διάστημα, αναγκάζει το κύτταρο να αποκτήσει περισσότερους από αυτούς τους υποδοχείς. Επομένως, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις, προγραμματίζουμε τα κύτταρά μας να δέχονται και να αποζητούν περισσότερα από τα συγκεκριμένα πεπτίδια. Με άλλα λόγια, αν σκεφτόμαστε αρνητικά, με τον καιρό τα κύτταρα αποζητούν περισσότερες αρνητικές σκέψεις, κάνοντάς μας πιο επιρρεπείς στον αρνητισμό. Αν σκεφτόμαστε θετικές σκέψεις, εκπαιδεύουμε τα κύτταρά μας να ζητούν τα πεπτίδια των θετικών σκέψεων.

 

Οι σκέψεις ενεργοποιούν τα γονίδια

Επικοινωνούμε με τα γονίδιά μας με κάθε σκέψη που κάνουμε. Η ταχεία αναπτυσσόμενη επιστήμη της επιγενετικής αποδεικνύει ότι αυτό που είμαστε είναι αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν στη ζωή μας, τα οποία αλλάζουν τον τρόπο που λειτουγούν τα γονίδιά μας. Μόνο το 5% της μετάλλαξης των γονιδίων θεωρείται ότι προέρχεται άμεσα από προβλήματα υγείας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα 95% που επηρεάζεται από βιωματικούς παράγοντες και που εξαρτάται από γεγονότα της ζωής μας. Φυσικά, πολλά από αυτά τα γεγονότα δεν ελέγχονται από εμάς, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα, όπως το φαγητό, η άσκηση, ο έλεγχος του στρες και η συναισθηματική κατάσταση που εξαρτώνται από εμάς.

Έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση νομίζουμε για να επηρεάσουμε την νοητική και τη σωματική μας κατάσταση. Ο τρόπος σκέψης αναγνωρίζεται από το σώμα, οπότε όσο περισσότερο βελτιώνουμε την ποιότητα των σκέψεών μας, βλετιώνουμε και την υγεία μας.

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δύναμη των σκέψεων και των πεποιθήσεων που κρύβονται στο υποσυνείδητο, δηλώστε συμμετοχή στο Βασικό σεμινάριο της τεχνικής ThetaHealing®. Θα ανακαλύψετε όλη την κρυμμένη σας δύναμη για να αλλάζετε τη ζωή σας και την υγεία σας.

 

Πηγή: https://www.huffingtonpost.com/debbie-hampton/how-your-thoughts-change-your-brain-cells-and-genes_b_9516176.html

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now