Πόσο Αγαπάτε τον Εαυτό σας;

 Αν δεν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας, δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι κάποιος άλλος μπορεί να σας αγαπήσει πραγματικά. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας υποσχεθεί ότι θα είστε για πάντα μαζί, θα αναρωτιέστε κρυφά αν το λέει απλώς επειδή πιστεύει στη δέσμευση, ή ότι το λέει για τα παιδιά, ή ότι δεν έχει την τόλμη να φύγει και να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή. Δεν θα πιστεύετε ότι θέλει να είναι μαζί σας για ΣΑΣ.

 

Ας αναφέρουμε μερικούς τρόπους που εμφανίζεται η έλλειψη αγάπης για τον εαυτό σας:

 

 

1- Ψάχνετε συνεχώς για επιβεβαίωση

Είτε επιδιώκετε επιβεβαίωση από το σύντροφό σας ότι είστε όμορφοι και επιθυμητοί είτε προσπαθείτε συνεχώς να τον ικανοποιήσετε σε βαθμό που να αγνοείτε τις δικές σας ανάγκες, τότε προσπαθείτε να σιγουρέψετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν θα βρει κάποιο λόγο για να φύγει από κοντά σας. Κάθε φορά που σας αποδεικνύει την αγάπη του με κάποιο τρόπο, αμέσως μετά εμφανίζονται καινούργιοι λόγοι να την αμφισβητείτε.

 

2- Δεν μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο

Ασχολείστε συνεχώς με το να βρείτε έναν ερωτικό σύντροφο, αλλά κάθε γνωριμία και καινούργια σχέση σας φαίνεται λάθος, σαν κάτι πάντα να λείπει από το άλλο άτομο. Έχετε ξεκάθαρες απαιτήσεις για το πώς πρέπει να είναι η ιδανική σχέση και πιστεύετε πως θα είστε χαρούμενοι όταν την αποκτήσετε. Μετά όμως από τον αρχικό ενθουσιασμό, απογοητεύεστε.

 

3- Είστε υπερβολικά απασχολημένοι

Βρίσκεστε συνεχώς σε μια υπερδραστήρια κατάσταση, με τη δουλειά σας, τα χόμπι σας, τα σπορ ή το γυμναστήριο και με ένα σωρό τρόπους να γεμίσετε το χρόνο σας. Ενώ είναι πολύ θετικό να έχετε μια γεμάτη ζωή, όταν το παρακάνετε, είναι σημάδι ότι αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματα που συνδέονται με την έλλειψη αγάπης του εαυτού σας.

 

4- Ξοδεύετε πολύ χρόνο, χρήμα και ενέργεια για να βρείτε τη χαρά

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για το πώς διάφοροι πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται με τους προσωπικούς τους δαίμονες και αδυνατούν να βρουν την ευτυχία. Αν και εσείς ψάχνετε συνεχώς αυτό το «κάτι»  που θα σας κάνει χαρούμενους – είτε αυτό είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο, η πιο μοδάτη δίαιτα που θα σας τονώσει την αυτό-εκτίμηση, ή η εναλλακτική θεραπεία που θα λύσει τα θέματά σας – μάλλον σας διαφεύγει το προφανές: αυτό που θα σας δώσει αληθινή χαρά είναι να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. 

 

Ελάτε σε επαφή με τον εαυτό σας

Κάτω από αυτά τα τέσσερα συμπτώματα βρίσκεται ένας κοινός παράγοντας: μια αίσθηση κενού και μοναξιάς. Όσο και αν οι άλλοι σάς λένε ότι είστε τυχεροί για όσα έχετε στη ζωή σας, εσείς πάντα νοιώθετε ότι κάτι λείπει. Αυτό το κάτι είναι η αγάπη προς τον εαυτό σας.  Αυτό που ψάχνετε δεν μπορεί να καλυφθεί από το σύντροφό σας, ούτε από τον τρόπο ζωής σας και σίγουρα όχι από κάτι υλικό. Ψάχνοντάς το έξω από σάς, θα παραμένετε πάντα ανικανοποίητοι.

 

Μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα να ανακαλύπτετε την αγάπη προς τον εαυτό σας:

  • Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Ο καθένας έχει τα δικά του ταλέντα και ικανότητες, τα οποία αξιοποιεί με τον δικό του τρόπο στη ζωη του.

  • Συμφιλιωθείτε με την εξωτερική σας εικόνα. Το να ακολουθείτε κατασκευασμένα πρότυπα είναι ανούσιο.

  • Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να μένετε μόνοι, σε ησυχία, και χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα. Αποταυτιστείτε από το κινητό σας, την τηλεόραση και το ίντερνετ.

  • Ελάτε σε επαφή με τη φύση και συνδεθείτε με την αναζωογονητική ενέργεια της γης.

  • Αφήστε πίσω το παρελθόν και συγχωρέστε. Συγχωρέστε τον εαυτό σας και όσους σας έχουν πληγώσει.

  • Γελάστε, γελάστε, γελάστε! Γελάστε με τον εαυτό σας σαν να είναι ο καλύτερός σας φίλος. Χρησιμοποιείστε το γέλιο για να ξαλαφρώσετε από τα βάρη που κουβαλάτε.

 

Απολαύστε τη ζωή σας και ζήστε κάθε μέρα με ενθουσιασμό,

ξέροντας πως κανείς άλλος δεν είναι δυνατόν να σας αγαπήσει περισσότερο,

απ’ ότι εσείς οι ίδιοι αγαπάτε τον εαυτό σας.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now