Διαισθητική καθοδήγηση

 

​​Η διαίσθησή μας είναι ένα σύστημα καθοδήγησης που εκφράζεται μέσα από τις σκέψεις, τις ιδέες, τα όνειρα, τα συναισθήματα, τα οράματα, την ακοή και το σώμα μας.   Το να μάθουμε να συντονιζόμαστε με αυτές τις διαισθητικές δυνατότητες μπορεί να μας βοηθήσει στο να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, να αποφεύγουμε κινδύνους, να διαχειριζόμαστε την ένταση και να βελτιώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

 

 Η πιο άμεσα διαθέσιμη πηγή είναι το ίδιο μας το σώμα, το οποίο μας στέλνει συνεχώς διαισθητικές πληροφορίες από το υποσυνείδητό μας. Αυτό το σύστημα καθοδήγησης λειτουργεί αντιδρώντας στην ενέργεια,  και η ενέργεια λέει πάντα την αλήθεια.  Πολύ συχνά, τα μηνύματα  που μας στέλνει μάς επικοινωνούν κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε, για παράδειγμα ότι υπάρχει γύρω μας κάποια μορφή ασύμφωνης για εμάς ενέργειας (ένα άτομο ή μια κατάσταση), η για να μας επικυρώσει αυτό που αισθανόμαστε διαισθητικά.

 

Ένταση στο στομάχι

Το ενεργειακό κέντρο του Ηλιακού Πλέγματος που βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα στην περιοχή της κοιλιάς είναι εξαιρετικά  ευαίσθητο στην ενέργεια. Ὀταν είμαστε χαρούμενοι ή ενθουσιασμένοι νοιώθουμε σαν να φτερουγίζουν πεταλούδες στο στομάχι μας. Όταν κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με ένα άτομο ή μια κατάσταση, μπορεί να αισθανθούμε σφίξιμο, αίσθημα ναυτίας ή ακόμα και πόνο στην περιοχή του στομαχιού ή της κοιλιάς. Δώστε προσοχή: πού και πότε συμβαίνει αυτό, γύρω από ποιους ανθρώπους;  Ποια είναι τα πραγματικά σας συναισθήματα γι’αυτό που συμβαίνει; Μήπως νοιώθετε ανασφάλεια, αμφιβολία ή καχυποψία σχετικά με κάποια συμπεριφορά; Αυτού του είδους οι αισθήσεις είναι συνήθως αντίδραση σε ενέργειες χαμηλής δόνησης --  αυτό που κοινά ονομάζουμε «αρνητική ενέργεια».

 

Ερεθισμός στο λαιμό 

Το ενεργειακό κέντρο του λαιμού διαχειρίζεται την επικοινωνία. Μια περίεργη αίσθηση, ή ένας ερεθισμός στο λαιμό μπορεί να σημαίνει πως δεν αφήνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα να εκδηλωθούν, δεν λέμε κάτι που νοιώθουμε, ή δεν αφήνουμε τον αληθινό μας εαυτό να φανεί. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό που νοιώθουμε, είτε γιατί φοβόμαστε το αποτέλεσμα που θα έχει η εξωτερίκευσή του. Ο λαιμός μας στέλνει το μήνυμα ότι τα συναισθήματά μας είναι σωστά και είναι καλύτερο για μας να τα ακολουθήσουμε.

 

Πονοκέφαλος ή ζαλάδα

Ο πονοκέφαλος ή η ένταση στην περιοχή του κεφαλιού είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξει. Μπορεί να έχουμε γεμίσει το κεφάλι μας με σκέψεις άγχους και σύγχυσης. Αν είμαστε πολύ ευαίσθητοι στην ενέργεια των γύρω μας, μπορεί να αντιδράμε έτσι σε άτομα που τραβάνε ενέργεια από εμάς, ή σε εκείνους που έχουν χαμηλότερη δόνηση από εμάς. Η ζαλάδα είναι σημάδι χαοτικής ενέργειας στο περιβάλλον μας.

 

Ακόμα και αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τέτοια μηνύματα με τη λογική μας, είναι καλό να τα ακολουθούμε, γιατί ο λογικός νους είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι ένα πραγματικό φαινόμενο, τμήμα μιας υποσυνείδητης νοητικής επεξεργασίας που ξαφνικά εμφανίζεται σαν κάποιο συναίσθημα. Η ψυχολόγος Γκαίηλ Σάλτς αναφέρει: «είναι μια συνειδητή συζήτηση με το υποσυνείδητό σας, οπότε αποκτήστε την άνεση να ρωτάτε τον εαυτό σας «πώς νοιώθω γι’αυτό;» ακόμα και αν η απάντηση δεν σας πολυαρέσει».

 

Κρατήστε ημερολόγιο

Ακόμα κι αν νομίζετε πως αυτά τα σημάδια δεν είναι πολύ σημαντικά, ή δεν ξέρετε πώς να τα ερμηνεύσετε, είναι πολύ χρήσιμο να τα καταγράφετε. Αφενός αυτό ανοίγει ακόμα περισσότερο την υποσυνείδητη ροή καθοδήγησης, αφετέρου μετά από κάποιο διάστημα θα παρατηρήσετε πως τα μηνύματα αυτά είχαν πολύ ξεκάθαρο νόημα και αξία.

 

Τις περισσότερες φορές πορευόμαστε προσπαθώντας να σπρώξουμε τη ζωή μας προς την κατεύθυνση που θέλουμε, σύμφωνα με τη λογική ή το εγώ μας.  Αυτό όμως συνεπάγεται μια μεγάλη δαπάνη ενέργειας και ένα αποτέλεσμα που δεν είναι πάντα το καλύτερο για μας και για όσους άλλους εμπλέκονται. Αν, αντίθετα, συντονιστούμε με τη διαισθητική καθοδήγηση, τότε ευθυγραμμιζόμαστε  με τις ευρύτερες δυνάμεις που είναι διαθέσιμες για μας.

 

Όσοι εξασκηθούν στο να αποδέχονται τη διαισθητική καθοδήγηση, σύντομα θα ανακαλύψουν πως υπάρχει και ένα άλλο επίπεδο, πέρα από το υποσυνείδητό μας. Αυτό είναι η ανώτερη καθοδήγηση, η οποία μας συνδέει με την συμπαντική ενέργεια, ή την επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας, ή την Ψυχή μας. Συνδεόμαστε με αυτό το επίπεδο μέσα από τα όνειρα, το διαλογισμό και την προσευχή.

 

Αυτή η συμπαντική ενεργειακή ροή κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και έχει την αίσθηση του να συντονίζεσαι με κάτι, αντί να πηγαίνεις κόντρα σε κάτι. Για να καταλάβουμε τη διαφορά, αρκεί να θυμηθούμε πώς είναι να επιπλέουμε σαν σανίδα στη θάλασσα, αφήνοντας τον κυματισμό της να μας μεταφέρει προς την κατεύθυνση που πάει, αντί να κολυμπάμε με πρόσθιο στυλ, ασχέτως με τη φορά του κυματισμού της.

 

Το να ακολουθούμε τη διαίσθηση είναι να εμπιστευόμαστε τη συμπαντική ροή να μας οδηγήσει μέσα από σημάδια και συγχρονικότητες, δίνοντας προσοχή στη μικρή εσωτερική φωνή και αψηφώντας τις διαμαρτυρίες του εγωικού νου, ή των κοινωνικών στερεοτύπων.

Η διαίσθηση είναι ένα δώρο και μια ικανότητα που έχουμε όλοι, και όπως πολλά δώρα και ταλέντα, ή θα πάνε χαμένα, ή θα αξιοποιηθούν στο έπακρο. Η επιλογή είναι δική μας!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now