Διαλογισμός – Γαλήνη και Στροφή Ένδον

Ο διαλογισμός βελτιώνει τη ζωή σε πολλά επίπεδα. Ορισμένες αλλαγές θα είναι αισθητές στο σώμα, άλλες στο νου και άλλες στο πνευματικό επίπεδο. 

 

Ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση επίγνωσης χωρίς σκέψεις. Είναι μια εσωτερική κατάσταση ηρεμίας και ακινησίας του νου, ενώ παραμένουμε σε εγρήγορση. Ο διαλογισμός προκύπτει χωρίς προσπάθεια και χωρίς ένταση, απλώς αφήνοντας τον εαυτό μας να είναι, χωρίς να κάνει. Για να επιτύχουμε αυτό το είδος της επίγνωσης, ασκούμαστε πρώτα στον έλεγχο του νου, ώστε να είμαστε σε θέση να αποσυνδεθούμε από τη συνεχή ροή των σκέψεων. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός με ή χωρίς ασκήσεις αναπνοής είναι ένας απ΄τους τρόπους προετοιμασίας για τον βαθύ, πραγματικό διαλογισμό.

 

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως ο διαλογισμός είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους μείωσης του στρες. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μια καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.

 

Τα οφέλη που αναφέρουν όσοι κάνουν τακτικά διαλογισμό είναι η αίσθηση της χαλάρωσης, της αναζωογόνησης και της μείωσης της του άγχους. Επιπλέον, μπορούν να μειωθούν πόνοι και σημεία έντασης στο σώμα, λόγω της απελευθέρωσης ενεργειακών μπλοκαρισμάτων. Υπάρχουν πολλές επίσης περιπτώσεις που θέματα ψυχο-συναισθηματικά έχουν επιλυθεί ή βελτιωθεί σαν αποτέλεσμα του τακτικού διαλογισμού. Φυσικά, για όσους αναζητούν ή ακολουθούν μια πιο πνευματική πορεία ζωής, ο διαλογισμός είναι καθημερινή άσκηση. 

 

Εν γένει, όσοι εξασκούνται συχνά στο διαλογισμό είναι υγιέστεροι, πιο ξεκούραστοι, δείχνουν νεώτεροι από την ηλικία τους, είναι πιο ήρεμοι και ισορροπημένοι και έχουν περισσότερη διαύγεια.


Οι μέθοδοι διαλογισμού που είναι διαθέσιμες είναι τόσες πολλές, που σίγουρα κάποια θα ταιριάζει και σε σας. Το να ακολουθήσετε μια μέθοδο που σας είναι ευχάριστη είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί αλλιώς δεν θα συνεχίσετε την εξάσκησή σας για πολύ! Όση περισσότερη χαρά και ικανοποίηση παίρνετε από την πρακτική του διαλογισμού, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα οφέλη σας.

Υπάρχουν διαλογισμοί που έχουν σαν κύριο στόχο τον καθαρισμό και την εξισορρόπηση της ενέργειας του σώματος, άρα και πολλά θεραπευτικά οφέλη. Άλλοι εστιάζονται στο «άδειασμα» του νου, δηλαδή στην εξάσκηση της ικανότητας να παραμένουμε ατάραχοι, αφήνοντας τις όποιες σκέψεις απλώς να περνούν χωρίς να τους δίνουμε προσοχή. Σε άλλες περιπτώσεις εφαρμόζεται διαλογισμός δια μέσου της συγκέντρωσης σε μια εικόνα ή σε ένα ήχο. Όποιο τρόπο και αν επιλέξει κανείς, είναι βέβαιο πως η ζωή του θα αλλάξει προς το καλύτερο!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now