Πώς λειτουργεί η Ενεργειακή Θεραπεία

Η σύγχρονη (κβαντική) φυσική έχει αποδείξει ότι τα πάντα είναι ενέργεια -- υποατομικά σωματίδια που δονούνται σε διαφορετικές συχνότητες. Η ενέργεια δεν δημιουργείται, ούτε καταστρέφεται, απλώς μεταλλάσσεται. Όλοι είμαστε μέρος αυτής της ενέργειας και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά.

 

 

Τα πάντα είναι ενέργεια. Ο άνθρωπος είναι ένα ον που αποτελείται από ενέργεια και περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πεδίο που ονομάζεται αύρα. Η αύρα είναι δυνατόν να φωτογραφηθεί και να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ατόμου.

 

 Όπως εισπνέουμε και εκπνέουμε τον αέρα, έτσι γίνεται και με την ενέργεια. Στο σώμα μας υπάρχουν επτά κύρια και εκατοντάδες μικρότερα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας), που αντλούν ενέργεια από το περιβάλλον και αποβάλλουν την άχρηστη ενέργεια. Καθένα από τα τσάκρας είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της ενέργειας κάποιου συγκεκριμένου οργάνου ή συστήματος. Σε περίπτωση που κάποιο τσάκρα σταματήσει να λειτουργεί σωστά, τα αντίστοιχα όργανα επηρεάζονται και τελικά ασθενούν.

 

 

Στη γλώσσα της ενέργειας, όταν μιλάμε για το "σώμα", αναφερόμαστε σε τρία πεδία: το υλικό ή φυσικό σώμα (αυτό που μπορούμε να αγγίξουμε), το συναισθηματικό πεδίο, που περιλαμβάνει το σύνολο των συναισθημάτων μας και το νοητικό, που περιλαμβάνει το σύνολο των σκέψεών μας.  Αν και δεν μπορούμε να αγγίξουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις, αυτά έχουν ενεργειακή υπόσταση. Για τον ενεργειακό θεραπευτή, τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι εξίσου σαφή, απτά και συγκεκριμένα, όσο το φυσικό σώμα και τα όργανα είναι σαφή για ένα γιατρό.

 

Τα τρία πεδία -φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό- είναι αλληλένδετα και οποιοδήποτε πρόβλημα στο ένα, αντικατοπτρίζεται και στα άλλα. Οτιδήποτε προσλαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας δημιουργεί ερεθίσματα στο νου μας και το νευρικό μας σύστημα. Ο νους μας ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα εκκρίνοντας χημικές ουσίες -ορμόνες. Οι ορμόνες με τη σειρά τους επιδρούν στα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος.  Επομένως, οι σκέψεις μας δημιουργούν μια αντίστοιχη σωματική αντίδραση. Και αντίστροφα, η φυσική μας κατάσταση επηρεάζει τη διάθεση και τις σκέψεις μας.  Όταν νιώθουμε άρρωστοι, η διάθεσή μας είναι κακή, ενώ κάποιοι μπορεί και να βιώνουν φόβο η άγχος κάθε φορά που δεν πάει καλά με το σώμα. Ήδη από την αρχαιότητα, αυτό ήταν γνωστό: “νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.”

 

 

Όταν τρεφόμαστε λανθασμένα, όταν έχουμε αρνητικά συναισθήματα ή απαισιόδοξες σκέψεις,  δημιουργούμε ανισορροπία και μπλοκάρισμα στο ενεργειακό μας πεδίο. Όμως η ελεύθερη ροή καθαρής ενέργειας είναι βασική για την υγεία και την ευεξία. Μέσω της ενεργειακής θεραπείας αυτό που κάνουμε είναι:

  • να αυξηθεί η διαθέσιμη ενέργεια

  • να διευκολυνθεί η ροή της ενέργειας

  • να αφαιρεθούν τα μπλοκαρίσματα

  • να αλλάξει η ποιότητα της ενέργειας και

  • να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία της ενέργειας στα διάφορα τσάκρας.

 

Ο ενεργειακός θεραπευτής μεταδίδει καθαρή ενέργεια υψηλής συχνότητας στο θεραπευόμενο μέσω των χεριών του, ή με τη σκέψη του (νοητικά). Ο θεραπευτής δεν χρησιμοποιεί τη δική του ενέργεια, αντίθετα την αντλεί από το περιβάλλον, το σύμπαν, τη γη, κλπ., ανάλογα με το πεδίο ενέργειας με το οποίο έχει εκπαιδευτεί να συντονίζεται. Με αυτό τον τρόπο, ο θεραπευτής δεν εξαντλεί τη δική του ενέργεια, ούτε και επιβαρύνεται από την ενέργεια του θεραπευόμενου.

 

Το σώμα του θεραπευόμενου απορροφά την ενέργεια και ανταποκρίνεται σ’ αυτήν.

Η ενέργεια επιδρά στα κύτταρα, τα νεύρα, τους μύες, τους ιστούς και το σκελετό του θεραπευόμενου, γιατί στο υπο-ατομικό επίπεδο όλα αυτά τα μέρη του σώματος δεν είναι παρά ενέργεια που πάλλεται σε διάφορες συχνότητες. Η πρόσληψη ζωτικής ενέργειας είναι απαραίτητη και αποτελεί προϋπόθεση για μια καλύτερη υγεία και περισσότερη ευεξία. Το σώμα στην πραγματικότητα αυτό-θεραπεύεται, γι αυτό και λέμε ότι δεν είναι ο θεραπευτής αυτός που κάνει τη θεραπεία, αλλά η ίδια η ενέργεια. 

  • Είτε πρόκειται για σωματικά, είτε για συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα, η ενεργειακή θεραπεία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Η ενεργειακή θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, δεν επηρεάζει άλλες θεραπείες και συνεργάζεται άριστα μαζί τους.

  • Η ενεργειακή θεραπεία δεν αντικαθιστά την ιατρική παρακολούθηση.

 

 Σήμερα, οι διάφορες μέθοδοι ενεργειακής θεραπείας είναι τόσες πολλές, ακριβώς γιατί έχουν αποτέλεσμα. Καλύπτουν το κενό που αφήνει η κλασική ιατρική πρακτική, η οποία αντιμετωπίζει φαρμακευτικά ή χειρουργικά το σύμπτωμα της ασθένειας. Η ενεργειακή θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζει το άτομο ολιστικά, πηγαίνοντας στην βαθύτερη αιτία του προβλήματος. 

 

Οι ενεργειακές θεραπείες είναι ένας νέος τρόπος να αποκτήσετε και πάλι σωματική υγεία, γαλήνη του νου και μια πιο χαρούμενη, ισορροπημένη ζωή. 

Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε κάποια από τις θεραπείες μας.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now