Πού βρίσκεται η προσωπική σας δύναμη;

 

Τι είναι η προσωπική δύναμη; Είναι αυτή που μας επιτρέπει να λέμε «όχι». Οι άνθρωποι με την περισσότερη δύναμη είναι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να πουν «όχι» και να ρισκάρουν να απογοητεύσουν τους άλλους, ή να δεχθούν την κριτική των άλλων. Το κάνουν για να διατηρήσουν τη δική τους υγεία, ισορροπία και ευημερία.

 

Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουμε εγωιστές ή εγωκεντρικοί. Ούτε πως θα πάψουμε να βοηθάμε, να προσφέρουμε, να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και σε όσους έχουν ανάγκη. Σημαίνει όμως να είμαστε διατεθειμένοι να πούμε «όχι» όταν έχουμε φτάσει στα όρια μας, ή όταν χρειαζόμαστε ξεκούραση και προσωπικό χρόνο.  Το να διεκδικήσουμε προσωπικό χρόνο, απαιτεί να έχουμε αυτο-σεβασμό και αυτο-αξία. Αν πιστεύουμε ότι μας αξίζει ξεκούραση, διασκέδαση, χαλάρωση, φροντίδα, ή οτιδήποτε άλλο μας αναζωογονεί, τότε θα πρέπει να μάθουμε να θέτουμε όρια, να ξέρουμε δηλαδή πότε να πούμε «όχι» στους άλλους και «ναι» σε μας.

 

Δυστυχώς, για πολλούς αυτό είναι αντίθετο από όσα έχουν διδαχθεί, ειδικά για τις γυναίκες, που έχουν μάθει ότι πρέπει να βάζουν τον εαυτό τους τελευταίο. Όμως, αυτό οδηγεί στην φθορά, την συναισθηματική και σωματική ασθένεια, τον θυμό ή την κατάθλιψη.  Αντί  να σκεφτόμαστε πως το να πούμε «όχι» στις απαιτήσεις των άλλων μας κάνει εγωκεντρικούς, ας αναλογιστούμε για πόσο ακόμα θα αντέξουμε αν λέμε πάντα «ναι».  Ποιος θα φροντίσει την οικογένειά μας, τη δουλειά μας και τις άλλες μας υποχρεώσεις αν αρρωστήσουμε, ή αν καταρρεύσουμε;  Μήπως είναι προτιμότερο να επιδιώξουμε να έχουμε ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις των άλλων και τις δικές μας ανάγκες; 

 

Μαθαίνοντας να λέμε «όχι» όταν χρειάζεται, θα μπορούμε να έχουμε περισσότερη σωματική,  συναισθηματική και νοητική δύναμη για να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας. Θα είμαστε ένα καλύτερο παράδειγμα για τους γύρω μας, διατηρώντας καλύτερη ισορροπία στη ζωή μας.  Εν τέλει θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, με περισσότερη όρεξη. 

Εσείς έχετε προσωπική δύναμη; Ξέρετε πότε και πώς να λέτε «όχι», χωρίς να φοβάστε τις επιπτώσεις;  Τολμάτε να πείτε «ναι» σε σας; 

 

Αν χρειάζεστε βοήθεια στο να μάθετε πώς να θέτετε όρια, η τεχνική ThetaHealing® είναι για σας. 

 

Η τεχνική ThetaHealing® είναι μια επαναστατική μέθοδος προσωπικής βελτίωσης, με πολύ γρήγορα αποτελέσματα, μέσα από την οποία μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας εμποδίζουν να ζούμε τη ζωή που επιθυμούμε. 

 

Ελάτε να κάνετε μια ατομική συνεδρία για να δοκιμάσετε τη μέθοδο, ή δηλώστε συμμετοχή στο βασικό σεμινάριο της τεχνικής.  Για πληροφορίες καλέστε στο 6932 206665.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now