Η Ολιστική Θεραπευτική Προοπτική του Ρέικι

Η έννοια της ολιστικής υγείας και του ολιστικού τρόπου ζωής μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις προτάσεις «το όλον είναι μεγαλύτερο απ΄ ό,τι το άθροισμα των μερών του» και «ένα σπίτι είναι περισσότερο από μια συλλογή τούβλων». Ολιστική προσέγγιση της ζωής σου σημαίνει να βλέπεις συγχρόνως όλα τα μέρη μαζί καθώς και εκείνο το οποίο συντηρεί την αρμονία ανάμεσα στα μέρη. 

 «Εκείνο που συντηρεί την αρμονία» είναι η διάσταση την οποία θα αναφέρω ως «πνευματική». Ολιστικά μιλώντας, αυτό συνεπάγεται πως εκτός από τις σωματικές, συγκινησιακές, ή διανοητικές μας εμπειρίες, η ζωή αποτελείται από μια ουσία που ονομάζεται «πνευματική διάσταση» και αυτή όλοι μας την έχουμε!

 

Η μηχανιστική άποψη για την υγεία, η οποία έχει κυριολεκτικά κυριαρχήσει στη σύγχρονη Δυτική ιατρική, θεώρησε το σώμα ως μια μηχανή με μέρη τα οποία πρέπει να νοσηλεύονται ξεχωριστά. Η έμφαση δίνεται στο φυσικό σώμα με λίγη ή καθόλου προσοχή στη συγκινησιακή, νοητική και πνευματική διάσταση του εαυτού μας. Η μηχανιστική προσέγγιση δεν είναι λαθεμένη από την άποψη ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να «νοσηλευτεί ένα τραυματισμένο ή άρρωστο μέρος του σώματος». Αυτό όμως τείνει να αποκλείει την μεγαλύτερη αλήθεια πως όλα τα μέρη της ύπαρξής σου πρέπει να ενεργοποιηθούν στη διαδικασία της συντήρησης θετικής υγείας και πληρότητας. Αντίθετα η ολιστική προσέγγιση παίρνει υπόψη όσο πιο πολλές όψεις του ατόμου είναι δυνατό. 

 

Η μηχανιστική προσέγγιση έχει την τάση να θεραπεύει συμπτώματα, ενώ η ολιστική προσέγγιση ψάχνει για υποτροπιάζοντα δεδομένα.  Εκδηλώσεις αδιαθεσίας, πόνοι και άλλα σημάδια κατάπτωσης θεωρούνται ως σημαντικές πληροφορίες που έχουν σχέση με ψυχικές συγκρούσεις, ανισορροπίες στη χρήση ενέργειας και δυσαρμονία στοιχείων  μέσα στο άτομο.

 

Εδώ και περισσότερα από τεσσερισήμισι χιλιάδες χρόνια οι Κινέζοι πρόβαλαν ως αξίωμα ότι ένα λεπτό σύστημα ενέργειας που υποστηρίζει τη ζωή κυκλοφορεί μέσα στα ζωντανά φυσικά σώματα.  Αυτή η ενέργεια/δόνηση ονομάζεται «κι». «Κι» είναι η ζωτική ενέργεια που βρίσκεται μέσα σ’ όλα τα ζωντανά όντα και έχει ακριβώς εκείνη τη σημασία που έχει η κατάληξη «κι» στη λέξη Ρέικι. «Ρέι» σημαίνει Κοσμική, Οικουμενική ενέργεια και η λέξη «κι» αναφέρεται στην ενέργεια ζωής των φυσικών, εξωτερικών επιπέδων του εαυτού. Ο όρος αποδίδει την έννοια της ενέργειας του Ὀλου, την έννοια της ευθυγράμμισης του μέρους (κι) με το Όλον, το Οικουμενικό (Ρέι), σε μια αενάως διευρυνόμενη αρχή δυναμικής αλληλεπίδρασης.

 

Βασική σε όλες τις Ανατολικές τέχνες θεραπείας είναι η ιδέα ότι το «κι» είναι η ουσιαστική δύναμη ζωής από την οποία εξαρτάται η φυσική ζωή. Η αρμονία, η ποσότητα και ισορροπία αυτής της ζωτικής ενέργειας μέσα σου είναι ουσιαστική για την υγεία και τη σωστή λειτουργία της ύπαρξής σου. Η κατάσταση του «κι» μέσα στον οργανισμό σου έχει σχέση με τη σωματική-διανοητική αρμονία ή δυσαρμονία που βιώνεις στην καθημερινή σου ζωή.  Για να διατηρείς σε ισορροπία την υγεία σου σωματικά, συγκινησιακά, διανοητικά και πνευματικά, χρειάζεσαι μια καθαρή πηγή πλήρους ενέργειας για να αναζωογονείς τη ζωτική σου ενέργεια. Το Ρέικι είναι μια ειδική τεχνική για την αναζωογόνηση και εξισορρόπηση της ζωτικής σου ενέργειας. Είναι επίσης μια αποτελεσματική τεχνική για πρόληψη ασθενειών και ενεργειακών διαταραχών σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής σου.

 

 

Από το βιβλίο της Δρ. Μπάρμπαρα Ρέι «Αυθεντικό Ρέικι - Ο παράγων «Ρέικι» στην Ακτινοβόλο Τεχνική»

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Φως Ένδον

Κέντρο Προσωπικής Βελτίωσης

Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών 73Α

Άσσος Κορινθίας 20006

Τηλ.:  693 220 6665

Email: fosendon@gmail.com

Facebook logo

© 2014-2020  Φως Ένδον

TOP

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now